Sempre ha sigut el nostre desig oferir i contar-vos la mirada d'uns Herbolaris convençuts i conscients, que a més de la visió ecològica, sentimental, màgica o qualsevol altra forma d'entendre la vegetació també existeix l'admiració i la valoració del tresor per a la salut que són les plantes, les mates i els arbres; a més tamb vos volem contar algunes de les experiències a les nostres muntanyes, rius, coves i barrancs, i sobre les plantes que trobarém al pas, passejant tots els paisatges possibles. Només recordar-vos que quan camineu per les muntanyes i llocs de natura, respecteu els boscos diminuts que són els brossegars i matollars, heu de ser conscients de que moltes plantes d'un pam d'alçada tenen més anys que vosaltres, quasi com un arbre gran, tant de temps com un bosc adult, el BOSC DIMINUT.







dimarts, 1 de juliol del 2014

MENTASTRE

NOM BOTÀNIC: MENTHA SUAVEOLENS
FAMÍLIA: LABIATAE


NOMS POPULARS: MENTA BORDA, MENTASTRE, MENTA PUCERA, MATAPUCES



                        A la vora dels barrancs, als marges humits, prop del Riu, molt estesa per tot arreu creix aquesta Menta amb un aroma suau i enèrgic alhora que ningú deuria de desconèixer, de tacte bast per la rugositat de les fulles i el pèl que les cobreix, ens sorprendrà la flaire que destil·la.
La gent prefereix altres mentes més fines, però no per això hem de pensar que aquesta no es bona com recorda el nom de menta borda, la borda de de veres es la cultivada que ni siquiera fa llavor viable, bo, açò ja se que son coses molt meues, però si no ho dic rebente.
Es digestiva i carminativa, (ajuda a expulsar flatulències), aromatitzant en barretges per a infusió, ajuda a eliminar bilis del fetge, es antiparasitaria, d'ahi el nom de matapuces...................molt útil.


Aspecte general al camp

Espigues florals

Detall de les fulles amb nervacions molt marcades, junt amb  els pels, li donen un tacte especial cotonós

Detall de l'espiga amb les flors ben visibles






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada