Sempre ha sigut el nostre desig oferir i contar-vos la mirada d'uns Herbolaris convençuts i conscients, que a més de la visió ecològica, sentimental, màgica o qualsevol altra forma d'entendre la vegetació també existeix l'admiració i la valoració del tresor per a la salut que són les plantes, les mates i els arbres; a més tamb vos volem contar algunes de les experiències a les nostres muntanyes, rius, coves i barrancs, i sobre les plantes que trobarém al pas, passejant tots els paisatges possibles. Només recordar-vos que quan camineu per les muntanyes i llocs de natura, respecteu els boscos diminuts que són els brossegars i matollars, heu de ser conscients de que moltes plantes d'un pam d'alçada tenen més anys que vosaltres, quasi com un arbre gran, tant de temps com un bosc adult, el BOSC DIMINUT.







dijous, 3 de juliol del 2014

LA HERBA PRIMA O CANYETA D'OR.-

NOM BOTÀNIC:  A. ARISTATA
FAMÍLIA: RUBIACEAE

NOMS POPULARS: HERBA PRIMA, CANYETA D'OR, HERBA DEL NUSET


Es una herbeta difícil de vore amb claredat i que es pot confondre amb altres matetes paregudes, creix als rocams i llocs pedregosos, sovint als clivells de les roques de les nostres comarques, peró mes normalment forma part de la "selva diminuta" eixint entre altres plantes i recolzant se amb elles.
De les millors herbetes que podrem infundir amb aigua i beure per eliminar arenetes i pedres del nostre aparell urinari, per a aquest menester no hi ha altra igual si la sabem preparar com cal, es aleshores quant comprendrem allò del seu nom de canyeta d'or.

Tiges fines, amb nusos ben marcats. Clica sobre la foto per vore millor.



Flors amb corol·la infundibuliforme, es a dir, amb un tub corol·lí que penetra dins del calze, aquestes flors poden ser de tonalitats grogues, rosades o blanques


Fruits, observeu que sempre en son dos junts

1 comentari: