Sempre ha sigut el nostre desig oferir i contar-vos la mirada d'uns Herbolaris convençuts i conscients, que a més de la visió ecològica, sentimental, màgica o qualsevol altra forma d'entendre la vegetació també existeix l'admiració i la valoració del tresor per a la salut que són les plantes, les mates i els arbres; a més tamb vos volem contar algunes de les experiències a les nostres muntanyes, rius, coves i barrancs, i sobre les plantes que trobarém al pas, passejant tots els paisatges possibles. Només recordar-vos que quan camineu per les muntanyes i llocs de natura, respecteu els boscos diminuts que són els brossegars i matollars, heu de ser conscients de que moltes plantes d'un pam d'alçada tenen més anys que vosaltres, quasi com un arbre gran, tant de temps com un bosc adult, el BOSC DIMINUT.







dijous, 3 de juliol del 2014

LINARIA VISCOSA

Nom botànic: Linària viscosa L.
Família: Scrophulariaceae


Menuda i molt escassa, aquesta preciosa flor se'ns mostra a final d'hivern, quant el sol no calfa tant com per assecar la, sense massa convenciment la determinem com L. viscosa, peró el genere Linaria es molt complexe i per fer la determinacio correcta es precís recórrer al estudi de les llavors, nosaltres hem decidit donar li aquest nom desprès de que estudis de botànics que han fet recol·leccions a la zona en que la trobàrem li hagen donat aquesta determinació.




El seu hàbitat son els herbassars arenosos de plantes anuals com ella, de preferència els pedemonts de les nostres serres

Flors amb espolóns

Podem observar el calze perfectament, pelós i viscós al tacte.


Fulles linears de menys de 1 mm. d'amplada

Fulles alternes en grupets de tres


                 Nosaltres no li coneguem usos populars, segurament perque ha segut sempre desconeguda i esquiva, a la literatura científica es fa referència a posible toxicitat.

1 comentari:

  1. Per fi m'he recordat de subscriure'm per mail. Així no em perdré cap entrada nova. M'encanta la secció Llocs i Paisatges i també les fotos tan impactants i precioses que heu penjat a aquesta entrada.
    Una abraçadeta de la família Durbà-Valiente

    ResponElimina