Sempre ha sigut el nostre desig oferir i contar-vos la mirada d'uns Herbolaris convençuts i conscients, que a més de la visió ecològica, sentimental, màgica o qualsevol altra forma d'entendre la vegetació també existeix l'admiració i la valoració del tresor per a la salut que són les plantes, les mates i els arbres; a més tamb vos volem contar algunes de les experiències a les nostres muntanyes, rius, coves i barrancs, i sobre les plantes que trobarém al pas, passejant tots els paisatges possibles. Només recordar-vos que quan camineu per les muntanyes i llocs de natura, respecteu els boscos diminuts que són els brossegars i matollars, heu de ser conscients de que moltes plantes d'un pam d'alçada tenen més anys que vosaltres, quasi com un arbre gran, tant de temps com un bosc adult, el BOSC DIMINUT.







dimarts, 2 d’octubre del 2018

Narcís de tardor

NOM BOTÀNIC: Narcissus obsoletus

FAMÍLIA: Amaryllidaceae

NOMS POPULARS: Estrelletes de tardor, Narcís de tardor



                         A finals de Setembre o primers d'Octubre, sobretot si ha plogut prou com es el cas enguany, broten amb força aquestes precioses floretes com si foren estreles terrestres enmig del verd suculent; naixen i creixen en les parts baixes d'alguns barrancs en aquest cas de Carcaixent on solem passejar amb la nostra gossa Nua, la meua estimada companya Carme i jo mateix alenant el tebi aire i els aromes de tota la Natura que ens dona la Vida.

És una planteta bulbosa com les cebes, allò que els botànics diuen un Geòfit. Floreix i després naixen les fulles que alimentaran el bulb i ja en temps més freds s'asseca i fins a l'any vinent si és procliu.

Habitat

La corona ataronjada i amb aquesta forma peculiar són les característiques millors per a identificar la a simple vista, però ens hem d'assegurar amb més detalls que no cal a especificar per no equivocar-nos, jo l'he pogut disseccionar per assabentar-me correctament i evitar errors.


Vista zenital, allò que en fotografia es diu un "picado"

A simple vista, un altre detall que pot ser insignificant ens dona una altra "pista" per distingir aquesta espècie de N. serotinus que és molt pareguda ens el dona el tub que és recte i només s'eixampla a 'arribar als tèpals

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada