Sempre ha segut el nostre desig oferir i contar vos la mirada d'uns Herbolaris convençuts i conscients, que a mes de la visió ecologica, sentimental, màgica o qualsevol altra forma d'entendre la vegetació també existeix la admiració i la valoració del tresor per a la salut que son les plantes, les mates i els arbres; a mes tambe vos volem contar algunes de les experiències a les nostres muntanyes, rius, coves i barrancs, i sobre les plantes que trovarem al pas passetjant tots els paissatges possibles. Només recordar vos que quant camineu per les muntanyes i llocs de natura, respecteu els boscos diminuts que son els brossegars i matollars, heu de ser conscients de que moltes plantes d'un pam d'alçada ténen mes anys que vosaltres, quasi com un arbre gran, tant de temps com un bosc adult, el BOSC DIMINUT.dijous, 8 de juny de 2017

FILIPENDULA VULGARIS

NOM BOTÀNIC: Filipendula vulgaris

FAMÍLIA: Rosaceae

NOMS POPULARS: REINA DELS PRATS, FILIPÈNDULA                              Es una planta rara a les nostres terres, nosaltres la hem vist a les ombries del Caroig, es cria als prats humits, a les rodalies de fonts i talussos xorrollosos amb l'excés d'aigua, cridanera en floració, segur que la mirada ens durà a detectar la i en fregar un poc les flors, els qui tenen una edat com la meua, (60 anys), recordarà un liniment que la gent s'aplicava quant tenia dolor muscular o articular fa molts anys.

De una cosina germana, F. ulmària, es va sintetitzar l'acid acetil salicílic, principi actiu de l'aspirina, aquesta F. vulgaris conté els mateixos principis, però atenuats.
Nosaltres hem pogut comprovar l'efecte diurètic i antirreumatic administrada en infusió.


Vista general, observeu l'ambit humit que denoten els joncs, clàssica planta de proximitat d'aigua.

En flor i mirant davall de les flors obertes, es pot vore les que estan per obrir

Flors i capolls

Detall de la floració

Detall de les flors

Fulles quasi totes basals, quant mes alt de la tija arriben, es fan mes menudes

Detall de les fulles dividides en folíols profundament lobulats


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada