Sempre ha sigut el nostre desig oferir i contar-vos la mirada d'uns Herbolaris convençuts i conscients, que a més de la visió ecològica, sentimental, màgica o qualsevol altra forma d'entendre la vegetació també existeix l'admiració i la valoració del tresor per a la salut que són les plantes, les mates i els arbres; a més tamb vos volem contar algunes de les experiències a les nostres muntanyes, rius, coves i barrancs, i sobre les plantes que trobarém al pas, passejant tots els paisatges possibles. Només recordar-vos que quan camineu per les muntanyes i llocs de natura, respecteu els boscos diminuts que són els brossegars i matollars, heu de ser conscients de que moltes plantes d'un pam d'alçada tenen més anys que vosaltres, quasi com un arbre gran, tant de temps com un bosc adult, el BOSC DIMINUT.







diumenge, 14 de maig del 2017

OPHRYS SPECULUM

NOM BOTANIC: OPHRYS SPECULUM

FAMILIA: ORCHIDACEAE






                           Totes les orquídies són una preciositat, però la lluentor blavosa d'aquesta Ophrys quan la il·lumina el sol, la fa diferent i molt atractiva, les fotografies estan capturades al capvespre, ja sense sol, així i tot, meravellosa¡¡.
Aquesta Orquídia està especialitzada per a ser fecundada gràcies als insectes que intenten copular amb ella creient que són la femella de la seua espècie, aquesta a més dissemina en  l'ambient una olor igual que la de la femella en zel per atraure els mascles, amb gran èxit per cert, ja que prefereixen aquestes orquídies a les femelles de la seua espècie, vegeu com estan de perfeccionades per a fer-los l'engany sexual i així ser fecundades i, amb el pol·len que s'emporten els insectes, fecundar altres. Han aconseguit evolucionar la forma de la seua flor per a adaptar-se a l'insecte que les ajudarà a reproduir-se, fenomen anomenat coevolució.
Produeix unes llavors tan menudes que no tenen suficient aliment de reserva emmagatzemat per fer que germinen i són ajudades per fongs de diverses espècies que les envaeixen i les alimenten, aquest fet les fa dependents d'aquests fongs per a poder subsistir almenys en les primeres fases de la seua vida, aquesta relació s'anomena micorriza.

Totes les espècies d'Orquídies del nostre poble mereixen la nostra atenció i també el nostre respecte, són éssers molt sensibles que no poden viure fora del seu hàbitat, és a dir, no poden ser trasplantades, així que el millor que podrem fer és disfrutar de l'observació i cuidar-les al màxim.

              Ací teniu unes imatges que mostren la pura bellesa i perfecció




Al capvespre en Carcaixent

Aquesta fotografia a ple sol al Buscarró

Imitant perfectament la femella de l'únic insecte amb qui tenen relació: Dasycolia ciliata

                                   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada