Sempre ha sigut el nostre desig oferir i contar-vos la mirada d'uns Herbolaris convençuts i conscients, que a més de la visió ecològica, sentimental, màgica o qualsevol altra forma d'entendre la vegetació també existeix l'admiració i la valoració del tresor per a la salut que són les plantes, les mates i els arbres; a més tamb vos volem contar algunes de les experiències a les nostres muntanyes, rius, coves i barrancs, i sobre les plantes que trobarém al pas, passejant tots els paisatges possibles. Només recordar-vos que quan camineu per les muntanyes i llocs de natura, respecteu els boscos diminuts que són els brossegars i matollars, heu de ser conscients de que moltes plantes d'un pam d'alçada tenen més anys que vosaltres, quasi com un arbre gran, tant de temps com un bosc adult, el BOSC DIMINUT.







dissabte, 11 de març del 2017

OM DE MUNTANYA

NOM BOTÀNIC: Ulmus glabra

FAMÍLIA: Ulmaceae

NOMS POPULARS: Om de muntanya



                       No podeu ni imaginar la satisfacció ni la enorme, descomunal mes ben dit, emoció que em va produir que aquest Ésser meravellós em diguera "bon dia" un dia de Juliol de 2015, de visita a un lloc declarat Microrreserva de flora que no vos confessaré almenys de moment, les autoritats en la matèria ja tenen les dades i jo ja tinc la atribució de ser la primera i afortunada persona que l'ha descobert, ja que es la primera vegada que es troba un exemplar a la província de València d'aquesta espècie tan escassa. Sembla que hi han al voltant de 200 arbres com aquest a tota la Comunitat Valenciana, si que ho podeu contemplar al Banc de Dades de la Generalitat, excel·lent mostrador de la nostra Biodiversitat, ajuda indispensable pel coneixement de Flora I Fauna.

Per a mi és com tocar el Cel o la Lluna, heu de pensar que una MR de flora es un lloc estudiat a fons per excel·lents Botànics, així amb majúscula, als qui admire i em fan enveja sana.
Passat el moment d'auto homenatge, cal dir que es un arbre que es cria als llocs ombrívols i humits, la característica pot ser mes prominent i definitòria siguen les fulles acabades en tres puntes com es pot vore a la fotografia.

Mes endavant ampliaré tota aquesta entrada amb mes material i dades, de moment em complau mostrar vos el.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada