Sempre ha sigut el nostre desig oferir i contar-vos la mirada d'uns Herbolaris convençuts i conscients, que a més de la visió ecològica, sentimental, màgica o qualsevol altra forma d'entendre la vegetació també existeix l'admiració i la valoració del tresor per a la salut que són les plantes, les mates i els arbres; a més tamb vos volem contar algunes de les experiències a les nostres muntanyes, rius, coves i barrancs, i sobre les plantes que trobarém al pas, passejant tots els paisatges possibles. Només recordar-vos que quan camineu per les muntanyes i llocs de natura, respecteu els boscos diminuts que són els brossegars i matollars, heu de ser conscients de que moltes plantes d'un pam d'alçada tenen més anys que vosaltres, quasi com un arbre gran, tant de temps com un bosc adult, el BOSC DIMINUT.







diumenge, 19 d’abril del 2020

PLANTAGO LAGOPUS

NOM BOTANIC: PLANTAGO LAGOPUS

FAMILIA: PLANTAGINACEAE

NOMS POPULARS: PEU DE LLEBRE, PLANTATGE DE CINC NERVIS,


                     Als herbassars humits de la vora de camins, del Barranc de Barxeta i les proximitats del Xúquer podrem trobar amb abundància aquesta espigada planta.

Fa una roseta basal amb nombroses fulles amb pecíol llarg i forma oval-lanceolada, de vegades lleugerament piloses, del centre d'elles naix un llarg peduncle d'uns 30-40 cm., anomenat en botànica com "escapo" i al final del qual hi ha l'espiga floral, sedosa, el que la caracteritza i diferència de P. lanceolata, amb flors menudíssimes blanques, molt visitades per les abelles, és una planta molt coneguda pels silvestristes (les persones que crien pardalets) perquè les llavors són molt bones per a les aus canores.

També les persones utilitzem el plantatge per a combatre l'afonia i les irritacions i les inflamacions de la gola i també de l'intestí emprant les llavors com a laxant no irritant.

Res com unes fotografies per a conéixer-la millor.

L'espiga va allargant-se en anar florint

La pilositat de l'espiga és determinant per diferenciar aquesta espècie de P. lanceolata

Aspecte al camp.

Cinc nervis ben visibles, paral·lels

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada