Sempre ha sigut el nostre desig oferir i contar-vos la mirada d'uns Herbolaris convençuts i conscients, que a més de la visió ecològica, sentimental, màgica o qualsevol altra forma d'entendre la vegetació també existeix l'admiració i la valoració del tresor per a la salut que són les plantes, les mates i els arbres; a més tamb vos volem contar algunes de les experiències a les nostres muntanyes, rius, coves i barrancs, i sobre les plantes que trobarém al pas, passejant tots els paisatges possibles. Només recordar-vos que quan camineu per les muntanyes i llocs de natura, respecteu els boscos diminuts que són els brossegars i matollars, heu de ser conscients de que moltes plantes d'un pam d'alçada tenen més anys que vosaltres, quasi com un arbre gran, tant de temps com un bosc adult, el BOSC DIMINUT.







dimecres, 1 d’abril del 2020

DIPLOTAXIS ERUCOIDES

NOM BOTANIC: DIPLOTAXIS ERUCOIDES

FAMILIA: BRASSICACEAE (CRUCIFERAE)

NOMS POPULARS: RAVENISSA BLANCA, EL MEU PARE LI DEIA RABANICIÓNS



                         Coneguda herbeta considerada mala herba per alguns llauradors perquè, quan estan en flor alguns cultius, les abelles trien abans les flors de les ravenisses que les flors de la producció agrària, minvant així la seua producció per menys pol·linització.

Es cria i floreix durant tot l'any, almenys a la nostra comarca, podem observar-la als marges de camins, marges de camps, descampats, runars i fins i tot als parcs, jardins i voreres del poble.
És una planta menuda d'uns 30-40 cm d'alçada, sempre li vorem alguna floreta, d'uns 8-9 mm, blanca, amb quatre pètals arrodonits disposats en forma de creu, d'ahí el nom de la família botànica de les Crucíferes, per davall d'elles, unes bajoquetes anomenades siliqües, que són els fruits.
Les fulles estan dividides profundament en lòbuls i tant les fulles com sobretot les llavors són picants, com totes les de la família que inclou diverses espècies utilitzades en la cuina de tot el món, la mostassa com a exemple.

Flor molt augmentada

Flor i fruits

A dinaaaaaaar!!




                                                                            Fulles



                                                                         Fruits


Amb més detall
Cada segment conté una llavoreta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada