Sempre ha sigut el nostre desig oferir i contar-vos la mirada d'uns Herbolaris convençuts i conscients, que a més de la visió ecològica, sentimental, màgica o qualsevol altra forma d'entendre la vegetació també existeix l'admiració i la valoració del tresor per a la salut que són les plantes, les mates i els arbres; a més tamb vos volem contar algunes de les experiències a les nostres muntanyes, rius, coves i barrancs, i sobre les plantes que trobarém al pas, passejant tots els paisatges possibles. Només recordar-vos que quan camineu per les muntanyes i llocs de natura, respecteu els boscos diminuts que són els brossegars i matollars, heu de ser conscients de que moltes plantes d'un pam d'alçada tenen més anys que vosaltres, quasi com un arbre gran, tant de temps com un bosc adult, el BOSC DIMINUT.







divendres, 13 de març del 2020

CYNANCHUM ACUTUM

NOM BOTANIC: CYNANCHUM ACUTUM

FAMILIA: ASCLEPIADACEAE

NOMS POPULARS: CORRETJOLA BORDA, MATAGOSSOS


                       Planta enfiladissa que es cria a les vores de camins i runars amb  vegetació i que enredrant-se a ella va pujant cap amunt buscant la llum i els insectes que l'han de pol·linitzar.

Si en talleu una fulleta o una rama, derrama una espècie de llet blanca que té propietats laxants massa enèrgiques per al seu ús, aquest làtex es torna bru i espés i és el que té les propietats purgants.
Havent-hi altres laxants més suaus no és convenient utilitzar-lo.



                    Crec que amb les fotografies és suficient per a identificar-la sense problemes. 





Les flors tenen una coroneta sobre els pètals






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada