Sempre ha sigut el nostre desig oferir i contar-vos la mirada d'uns Herbolaris convençuts i conscients, que a més de la visió ecològica, sentimental, màgica o qualsevol altra forma d'entendre la vegetació també existeix l'admiració i la valoració del tresor per a la salut que són les plantes, les mates i els arbres; a més tamb vos volem contar algunes de les experiències a les nostres muntanyes, rius, coves i barrancs, i sobre les plantes que trobarém al pas, passejant tots els paisatges possibles. Només recordar-vos que quan camineu per les muntanyes i llocs de natura, respecteu els boscos diminuts que són els brossegars i matollars, heu de ser conscients de que moltes plantes d'un pam d'alçada tenen més anys que vosaltres, quasi com un arbre gran, tant de temps com un bosc adult, el BOSC DIMINUT.







dimecres, 28 de maig del 2014

MORRONS, MORAGUES

NOM BOTANIC: ANAGALLIS ARVENSIS 

FAMILIA: PRIMULACEAE

ALTRES NOMS POPULARS: PICAPOLL, PICAGALLINA


                 
             Ben vistosos quant estan en flor, els morrons poden lluir colors que van del blau mes intens fins els rogencs, ataronjats, rosats o roig encès.



              Les flors de 8-10 mm. tenen, ja ho veieu, cinc pètals amb les vores llaugerament ciliades i a la base un taca cadascun que en ajuntar se fan un anell mes fosc


Pot ser ho veieu millor ací


                 Les fulles son ovades, sense pecíol i amb puntets negres per tot arreu


Blau intens


Detall de la flor, ací l'anell de la base dels pètals es veu mes roig pel contrast comparat amb les flors roges


               Com moltes plantes mes d'aquesta família, conté substàncies que la fan útil contra la tos, però com no està exenta de perill, no serè jo qui la recomane, queda dit !!.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada