Sempre ha sigut el nostre desig oferir i contar-vos la mirada d'uns Herbolaris convençuts i conscients, que a més de la visió ecològica, sentimental, màgica o qualsevol altra forma d'entendre la vegetació també existeix l'admiració i la valoració del tresor per a la salut que són les plantes, les mates i els arbres; a més tamb vos volem contar algunes de les experiències a les nostres muntanyes, rius, coves i barrancs, i sobre les plantes que trobarém al pas, passejant tots els paisatges possibles. Només recordar-vos que quan camineu per les muntanyes i llocs de natura, respecteu els boscos diminuts que són els brossegars i matollars, heu de ser conscients de que moltes plantes d'un pam d'alçada tenen més anys que vosaltres, quasi com un arbre gran, tant de temps com un bosc adult, el BOSC DIMINUT.







dimarts, 27 de maig del 2014

ROSELLA DUBIA


Nom botànic: Papaver dubium l. subsp. lecoquii (Lamotte) var. albiflorum
Familia: Papaveraceae


                 Sembla una rosella descolorida, pero en realitat es tracta d'una altra espècie diferent, encara que sol viure als mateixos llocs de la mes coneguda rosella, camps de cereals, vores de camins, pedregars, etc. Es molt polimorfa i de vegades produeix confusions al observar la, de ahí el epitet "dubium" de dubtar.


Profunda taca fosca a la base dels pétals, que poden tindre quasi totes les tonalitats del roig.

Si es ferida plora un làtex blanc que en contacte amb l'aire es fa groc, observeu les fulles dividides i la capsula portadora de les llavors

Càpsula amb disc estigmàtic i anteres grogues (les de la foto estan sobremadurats i han canviat de color)



                  Com altres roselles, s'ha utilitzat en casos de tos i com ajuda per a dormir millor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada