Sempre ha sigut el nostre desig oferir i contar-vos la mirada d'uns Herbolaris convençuts i conscients, que a més de la visió ecològica, sentimental, màgica o qualsevol altra forma d'entendre la vegetació també existeix l'admiració i la valoració del tresor per a la salut que són les plantes, les mates i els arbres; a més tamb vos volem contar algunes de les experiències a les nostres muntanyes, rius, coves i barrancs, i sobre les plantes que trobarém al pas, passejant tots els paisatges possibles. Només recordar-vos que quan camineu per les muntanyes i llocs de natura, respecteu els boscos diminuts que són els brossegars i matollars, heu de ser conscients de que moltes plantes d'un pam d'alçada tenen més anys que vosaltres, quasi com un arbre gran, tant de temps com un bosc adult, el BOSC DIMINUT.







dimecres, 13 d’abril del 2016

ABELLERA

NOM BOTÀNIC: Ophrys apífera

FAMÍLIA: Orchidaceae

NOMS POPULARS: ABELLERA




                         Viu als clars dels matollars de les nostres muntanyes, allà on rep el sol amb potència, fa una tija d'uns 30 cms. i com altres espècies del mateix gènere, imita el cos d'un insecte per ser fecundada en enganyar lo i copular amb ella, transmetent li el pol·len que prèviament ha arreplegat d'una altra flor semblant. Genial.
El dibuix que presenta es únic i cadascuna en fa un específic, sempre dins del model comú a totes elles.
Com no cal mes descripció, vos deixe unes fotografies que serviran perfectament per que la pugueu identificar.




















1 comentari:

  1. Hola Vicent i Carme: Soc Miquel. Gràcies per informar-me de l'existència d'aquest blog. L'afegeix a la llista del meu blog sobre acupuntura: www.ShaoShang.blgospot.com

    Salut!

    ResponElimina