Sempre ha sigut el nostre desig oferir i contar-vos la mirada d'uns Herbolaris convençuts i conscients, que a més de la visió ecològica, sentimental, màgica o qualsevol altra forma d'entendre la vegetació també existeix l'admiració i la valoració del tresor per a la salut que són les plantes, les mates i els arbres; a més tamb vos volem contar algunes de les experiències a les nostres muntanyes, rius, coves i barrancs, i sobre les plantes que trobarém al pas, passejant tots els paisatges possibles. Només recordar-vos que quan camineu per les muntanyes i llocs de natura, respecteu els boscos diminuts que són els brossegars i matollars, heu de ser conscients de que moltes plantes d'un pam d'alçada tenen més anys que vosaltres, quasi com un arbre gran, tant de temps com un bosc adult, el BOSC DIMINUT.







dilluns, 9 de novembre del 2015

MALVÍ CANEMER

NOM BOTÀNIC: ALTHAEA CANNABINA

FAMÍLIA: MALVACEAE

NOMS POPULARS: MALVÍ CANEMER


                              De sobte, a la vora de la senda d'un dels riuets del interior valencià ens crida la atenció la preciosa flor d'una planta amb fulles que recorden poderosament al Cannabis,..... sí, la coneguda Marihuana, però res de res, en vore la flor mes a prop ja veiem que es una Malvàcia poc freqüent a la resta del País.

La aplicació medicinal mes coneguda es la de preparar infusions de l'arrel per combatre les irritacions i inflamacions de la gola en els casos de refredats, però es tan escassa que habitualment s'utilitza una cosina germana com es el Malví oficinal o Malvavisco en castellà, conreat per aquesta finalitat.

Floreix en ple estiu fins a la tardor.
                            
Pot arribar a fer un metre d'alçada

Detall de les fulles on es pot observar el paregut amb les fulles del Cànem o Marihuana

La flor amb mes detall

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada