NOM BOTÀNIC: HYPERICUM PERFORATUM
FAMÍLIA: GUTTIFERAE
NOMS POPULARS: PERICÓ GROC, HERBA DE SANT JOAN,
Pot ser una de les herbes mes conegudes popularment ja que amb ell es prepara un oli de color roig molt conegut i emprat a les nostres terres i les de mes enllà per fer disminuir les "blaüres" i els dolors causats per colps i bacs, també es un excel·lent remei per curar ferides i sobretot les cremades; de sempre s'ha considerat la seua infusió un bon remei per a tractar de fer minvar el dolor del estómac, allò que diuen dolor epigàstric, que es aquell nuc que es fa a la boca del estómac i que sovint acaba per provocar mals majors si no es tracta, modernament s'ha pogut demostrar científicament que es un magnífic antidepresiu, que habitualment es la causa d'aquestos símptomes gàstrics.
Es un dels principals ingredients del conegut "Ungüent del mes de Maig", tan popular a moltes comarques del nostre País.
Com veieu estem parlant d'una de les plantes mes importants i la deguem de conèixer.
La planta sencera i especialment les fulles, son riques en una substància anomenada Hipericina, aquesta te la capacitat de enrogir la pell en prendre el sol, de vegades fins i tot de produir cremades, sobretot en aquelles persones de pell mes blanca, ara que si he de ser fidel a la realitat, jo no he conegut mai cap cas al que li haja passat, pot ser si es força la dosi?????.
En aquest part de precaucions, he de dir que l'Agencia Espanyola del Medicament indica diverses interaccions amb alguns medicaments, però jo tampoc he pogut verificar ho, pot ser si es força la dosi?????.
Aspecte al camp |
Si amplieu la foto fent "clic" i es fixeu, es poden apreciar les bossetes de essència a les fulles, d'ahí pren el cognom de "perforatum" |
Detall de la flor |
Una altra mirada |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada