Sempre ha sigut el nostre desig oferir i contar-vos la mirada d'uns Herbolaris convençuts i conscients, que a més de la visió ecològica, sentimental, màgica o qualsevol altra forma d'entendre la vegetació també existeix l'admiració i la valoració del tresor per a la salut que són les plantes, les mates i els arbres; a més tamb vos volem contar algunes de les experiències a les nostres muntanyes, rius, coves i barrancs, i sobre les plantes que trobarém al pas, passejant tots els paisatges possibles. Només recordar-vos que quan camineu per les muntanyes i llocs de natura, respecteu els boscos diminuts que són els brossegars i matollars, heu de ser conscients de que moltes plantes d'un pam d'alçada tenen més anys que vosaltres, quasi com un arbre gran, tant de temps com un bosc adult, el BOSC DIMINUT.







dimecres, 23 de setembre del 2015

EL RIU BOHILGUES



                       Des de dalt de la Serra de Santerón (Cuenca), es veuen baixar llargs i costeruts barrancs que en anar ajuntant se formen el curt, però magnífic riu Bohilgues, d'aigües totalment transparents  que utilitzen els habitants de la comarca del Racó d'Ademús per a regar els camps de pomeres i hortalisses dels pobles que viuen al seu costat, Negrón, Vallanca i Ademús.........aigües que mantenen a mes la vida salvatge en tot el seu recorregut, habitants com la Llúdria, la Merla aqüatica, les truites autòctones i el Cranc també autòcton i unes riberes plenes de verdor, amb Freix, Om, Salgueres, Llidoners, Figueres, Corners i una gran varietat de plantes mes menudes.
Aigües que movien molins per a moldre gra, per a fabricar electricitat i per a moure enginys de tota mena d'activitat humana. Artèria Vital.





Un dels antics molins

Deliciosa frescor





Xoperes a la ribera que et conviden a la calma i el somriure

No, no es una Llúdria, es la nostra gosseta Nua arremullant se
La verdor ho envaeix tot






Canals i sèquies per a regar menudes hortetes

I l'aigüa freda i clara





El Bosc lligat

Al llarg del recorregut el riu de vegades baixa amagat, però el soroll de les xicotetes caigudes d'aigua el fa sempre present





El riu corre al fons d'un profund canyó

I de vegades s'obri deixant nos admirar la magnitud del paisatge






Racons d'una preciositat absoluta



                         Ens ha quedat la sensació de que es un lloc al que tornarem, sembla que la tardor serà un bon moment, diuen que els colors del paisatge vegetal en aquesta època son meravellosos.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada