Sempre ha sigut el nostre desig oferir i contar-vos la mirada d'uns Herbolaris convençuts i conscients, que a més de la visió ecològica, sentimental, màgica o qualsevol altra forma d'entendre la vegetació també existeix l'admiració i la valoració del tresor per a la salut que són les plantes, les mates i els arbres; a més tamb vos volem contar algunes de les experiències a les nostres muntanyes, rius, coves i barrancs, i sobre les plantes que trobarém al pas, passejant tots els paisatges possibles. Només recordar-vos que quan camineu per les muntanyes i llocs de natura, respecteu els boscos diminuts que són els brossegars i matollars, heu de ser conscients de que moltes plantes d'un pam d'alçada tenen més anys que vosaltres, quasi com un arbre gran, tant de temps com un bosc adult, el BOSC DIMINUT.







dilluns, 18 de maig del 2015

SALICARIA

NOM BOTÀNIC: Lythrum salicaria

FAMÍLIA: Lythraceae

NOMS POPULARS: Salicària, Lisimàquia roja



                                Es cria sempre a la vora de rius, sèquies, escorrenties, et. per a que l'arrel rizomatosa estiga permanentment humida, molt cridanera al final de primavera i principi d'estiu quant floreix tant pel color de les espigues florals com per l'abundància i la presència al llarg de qualsevol corrent d'aigua.
S'utilitza per moderar la diarrea tant en menuts com per a la gent mes gran, sempre ajustant les dosis a les necessitats, en forma de infusió de les flors o les fulles, també en us extern per a picors i inflamacions vaginals, dermatosis i conjuntivitis.

Aspecte al camp
                                     
Espiga floral

Flors amb dos verticils de estams, un d'estams curts apegats al tub floral i altre amb els estams mes llargs, el pistil en aquest cas queda al interior del tub floral

En cada població de Salicària existeixen plantes amb flors que tenen el estil mes llarg que els estams com es el cas d'aquesta fotografia, altres amb el estil molt curt i els estams llargs i altres amb caràcters intermedis, aquest fenomen s'anomena Heterotristilia i afavoreix la al·logàmia, es a dir la polinització creuada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada