FAMÍLIA: Agaricaceae
Aquest bolet ja fa anys que es cria a algunes "rodones" d'entrada a Carcaixent, l'hem vist a la tardor i també a primavera, tot i ser freqüent, no es gens habitual vore'l per aquestes terres, però mira tu on ha anat a parar!!!.
Es mingible, nosaltres l'hem tastat i té un sabor com els xampinyons poc dalt o baix, sempre que siga acabat de eixir perquè es fa roin amb facilitat i aleshores es tòxic.
Dir com curiositat que un cosí d'aquest bolet, C. atramentarius, es antialcoholic perquè si en mengen, i bevem alguna beguda amb alcohol, ens produeix una forta reacció que ens pot alarmar, aquesta situació pot durar 4-5 dies.
Igual pot ser útil en algun cas.
Ací teniu una sèrie de fotos on es pot vore el procés de descomposició, cosa per altra part necessària per esporular i reproduir se.
Quan vam anar a Ports de Beseit fa poc vérem un rogle molt abundant d'estos bolets i no els collírem per por, tot i que a mi em sonava que eren comestibles i molt bons.
ResponEliminaAhir de casualitat vaig descobrir aquest blog i estic encantada amb ell. Encara que no he pogut llegir moltes entrades, les que he llegit són molt interessants. Són les plantes que habitualment hi veig per les nostres terres, peró que no sé ni nom ni propietats. Les fotografies són precioses, estàn fetes amb molt de gust. Enhorabona!!
ResponElimina