Sempre ha sigut el nostre desig oferir i contar-vos la mirada d'uns Herbolaris convençuts i conscients, que a més de la visió ecològica, sentimental, màgica o qualsevol altra forma d'entendre la vegetació també existeix l'admiració i la valoració del tresor per a la salut que són les plantes, les mates i els arbres; a més tamb vos volem contar algunes de les experiències a les nostres muntanyes, rius, coves i barrancs, i sobre les plantes que trobarém al pas, passejant tots els paisatges possibles. Només recordar-vos que quan camineu per les muntanyes i llocs de natura, respecteu els boscos diminuts que són els brossegars i matollars, heu de ser conscients de que moltes plantes d'un pam d'alçada tenen més anys que vosaltres, quasi com un arbre gran, tant de temps com un bosc adult, el BOSC DIMINUT.







dilluns, 24 de novembre del 2014

BOLET DE TINTA

NOM BOTÀNIC: Coprinus comatus

FAMÍLIA: Agaricaceae




                        Aquest bolet ja fa anys que es cria a algunes "rodones" d'entrada a Carcaixent, l'hem vist a la tardor i també a primavera, tot i ser freqüent, no es gens habitual vore'l per aquestes terres, però mira tu on ha anat a parar!!!.
Es mingible, nosaltres l'hem tastat i té un sabor com els xampinyons poc dalt o baix, sempre que siga acabat de eixir perquè es fa roin amb facilitat i aleshores es tòxic.

Dir com curiositat que un cosí d'aquest bolet, C. atramentarius, es antialcoholic perquè si en mengen, i bevem alguna beguda amb alcohol, ens produeix una forta reacció que ens pot alarmar, aquesta situació pot durar 4-5 dies.
Igual pot ser útil en algun cas.

Ací teniu una sèrie de fotos on es pot vore el procés de descomposició, cosa per altra part necessària per esporular i reproduir se.
                           









                                     





2 comentaris:

  1. Quan vam anar a Ports de Beseit fa poc vérem un rogle molt abundant d'estos bolets i no els collírem per por, tot i que a mi em sonava que eren comestibles i molt bons.

    ResponElimina
  2. Ahir de casualitat vaig descobrir aquest blog i estic encantada amb ell. Encara que no he pogut llegir moltes entrades, les que he llegit són molt interessants. Són les plantes que habitualment hi veig per les nostres terres, peró que no sé ni nom ni propietats. Les fotografies són precioses, estàn fetes amb molt de gust. Enhorabona!!

    ResponElimina